Create Song Styles

Jody Bernal

Discussion started on Dutch - J

Organplayer

Yamaha
Jody Bernal
download.jpgAlgemene informatie
Volledige naam   Jody Bernal
Geboren   12 november 1981
Land   Vlag van Colombia Colombia
Werk
Jaren actief   2000 Ė heden
Beroep   zanger / dj
OfficiŽle website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon     Muziek
Jody Bernal (Bogota, 12 november 1981) is een Nederlands zanger, die in 2000 een zomerhit had met het Spaanstalige nummer Que sŪ que no, naar het origineel van El SŪmbolo, een groep uit ArgentiniŽ.


Inhoud
1   Biografie
2   Discografie
2.1   Albums
2.2   Singles
3   Externe link
Biografie
Jody Bernal werd geboren in de Colombiaanse stad Bogota. Toen hij drie maanden oud was, werd hij door een Nederlandse familie geadopteerd. Hij groeide op in Delft.

In 1999 bracht hij een bezoek aan zijn biologische familie in Colombia. Als afscheidscadeau kreeg hij een cd met Spaanstalige nummers. Een van deze nummers was Que sŪ, que no. Bernal schreef een eigen versie van dit lied, dat hij ten gehore bracht bij het televisieprogramma Your Big Break, een talentenjacht van RTL 4, gepresenteerd door Fabienne de Vries.


Hoewel hij de talentenjacht verloor van Judith Jobse, werd het nummer als gevolg van enthousiaste reacties op single uitgebracht, en al snel stond het op de nummer 1-positie van de Nederlandse en Belgische hitparades. Het was toen 15 weken lang de bestverkochte single.[1] Tegelijk kwam ook zijn tweede single in de hitlijsten en bereikte die single ook een gouden status.

Na twee jaar nam de populariteit van Bernal af. Maar in 2006 maakte hij een comeback met zijn deelname aan het SBS6-programma Sterren dansen op het ijs. Hij verloor in de finale van Hein Vergeer, maar kreeg wel een contract aangeboden bij Holiday on Ice. Hij schaatste hierdoor mee in hun "Fantasy"-show.

Verder vertolkte Bernal de rol van Joe in de musical Fame, die vanaf september 2007 in de theaters te zien was.

In januari 2008 deed hij mee aan de Nationale IQ-test waar hij een IQ-score van 96 behaalde. In mei van datzelfde jaar bracht hij een comebacksingle uit die bovenaan in de tipparade kwam. In 2010 was hij een van de kandidaten in het programma Ranking the Stars. Bernal speelde zichzelf in een kleine rol in de film New Kids Turbo, waarin hij wordt doodgeschoten tijdens een concert in Maaskantje.

In 2012 deed Bernal mee aan het SBS6-programma Sterren Springen op Zaterdag, waarbij bekende Nederlanders aan schoonspringen doen. Tijdens de training kwam Bernal verkeerd terecht en scheurde daarbij zijn trommelvlies. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de finale. Vijf dagen na de gebeurtenis was Bernal nog steeds doof aan zijn rechteroor.

Vanaf 1 januari 2013 zit hij in de jury van Sterren dansen op het ijs, een programma waarin hij tijdens het eerste seizoen zelf finalist was met zijn toenmalige professionele schaatspartner Kateřina KovalovŠ. Ook was hij in voorgaande seizoenen te zien als gast.

In 2017 bracht Bernal in samenwerking met dj's The Boy Next Door en Fresh Coast een bewerkte versie uit van La Colegiala van Rodolfo y su Tipica op het dancelabel Spinnin' Records. Het nummer behaalde in Nederland de 5e positie. Daarnaast behaalt de plaat de 72ste positie in de officiŽle Zweedse charts. Dat het nummer internationaal veel succes geniet,

valt op wanneer naar de iTunes Charts wordt gekeken. Het nummer behaalt de nummer 1-positie in thuisland Nederland. Daarnaast scoort het nummer goed in de Baltische staten Estland en Letland met respectievelijk de 3e en de 7e positie. Het nummer is eveneens in de iTunes-charts te vinden van de landen; Luxemburg (#11), Finland (#21), Zweden (#29), Frankrijk (#30), Polen (#32), BelgiŽ (#40), Zwitserland (#65), ItaliŽ (#79), TsjechiŽ (#81) en Portugal (#88).

 In 2018 was Bernal een van de deelnemers aan het negentiende seizoen van het RTL 5 programma Expeditie Robinson, hij verliet vrijwillig het programma en ging als twaalfde deelnemer weg. Hij eindigde op de 10e plaats.[2]
#1 - July 26, 2019, 05:14:51 AM

Organplayer

Yamaha
Jody Bernal - La Colegiala


Een Verzoek voor deze mooie song

Vele Artiesten  hebben deze song uitgebracht ik koos voor Jody Bernal

En een Hele mooie song style
#2 - July 26, 2019, 05:17:13 AM
Attachments:
« Last Edit: July 26, 2019, 05:18:47 AM by Organplayer »
 
The following users thanked this post: Megerle, Juhani, robot2001, bmarcill, theko, johannes63, muziekvriend

Print

Members:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


There was an error while thanking
Thanking...