Create Song Styles

Nova

Discussion started on Dutch - N

Organplayer

Yamaha
Nova
images (1).jpg

Nova was een Nederlandse elektronische muziekband (met synthesizer), die in 1982 een nummer 1-hit had met het nummer Aurora. Ruud van Es en Peter Kommers zijn te horen op de single Annabel van Hans de Booij.


De groep bestond uit Rob Papen, Ruud van Es en Peter Kommers. Nova had in 1982 een hit met Aurora. Later dat jaar had de groep nog een hit met Sol waar Nova ook een single van maakte samen met Ariane. Na het succes van Nova is de groep alleen verdergegaan onder de naam Peru. Nova was de "commerciŽle" tak van Peru. Onder deze naam had de groep in 1988 een bescheiden hit met het nummer "Africa". Rob Papen en Ruud van Es zijn thans nog steeds actief in het produceren van muziek, echter niet meer onder de naam Nova of Peru.

Het nummer Aurora is van oorsprong een thema uit het nummer Sons of Dawn van Peru. Dit nummer is ontdekt door Willem van Kooten, destijds directeur van de platenmaatschappij Red Bullet en mede dankzij producer Chris Pilgram uitgegroeid tot een nummer 1-hitnotering in Nederland en was daarbij meteen de definitieve doorbraak van zowel Nova als Peru.
#1 - February 26, 2019, 03:50:46 PM

Organplayer

Yamaha
Aurora NovaEen Hollandse song van de band Nova gemaakt met synthesizers

ik heb er een setje voor gemaaakt
#2 - February 26, 2019, 03:52:55 PM
Attachments:
 
The following users thanked this post: Megerle, astor, Tyrosplayer, robot2001, Nicole, theko, johannes63, toldo, Mheuzeroth

Print

Members:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


There was an error while thanking
Thanking...