Create Song Styles

Jo Vally

Discussion started on Dutch - J

  • Join Date: Oct 2007
  • Location: Ontario, Canada
  • Country: ca
  • Thanked: 490995 times
Yamaha
Jo Vally
800px-Jo_Vally_002.jpg

Jo Vally, pseudoniem van Valère M.C. Lauwers (Wolvertem, 12 oktober 1958), is een Vlaamse zanger.

In het secundaire onderwijs volgde Vally de opleiding mechanica, maar hij volgde ook notenleer en piano. Met enkele vrienden uit de muziekschool richtte hij de band The Dreamband op waarin hij keyboard speelde. Zijn eerste solosingle nam hij op onder de naam Valli Low. Later leerde hij manager Rik Vervecken kennen. Er werd besloten zijn artiestennaam te veranderen in Jo Vally en er werden enkele singles uitgebracht. Tien jaar lang lukte het hem niet om zijn zangcarrière uit te bouwen, totdat het nummer Neem m'n hart bij VTM terechtkwam en als supertip op 28 december 1989 in het programma Tien om te zien werd voorgesteld. Dit betekende zijn doorbraak en het begin van een succesvolle carrière. Nadien volgden de hits elkaar op en ook de cd's die uitgebracht werden sloegen aan. Toen in de jaren 90 van de vorige eeuw de verkoop van cd's voor alle zangers begon af te kalven, wisten Jo Vally en nog enkele andere zangers zich te handhaven. Hij had een hit met onder meer het schlagernummer Si si si (Kerida). Na het verschijnen van de albums Jo Vally zingt Franse klassiekers en Jo Vally zingt zuiderse klassiekers kwam er een album met countryklassiekers uit. Hij was in 1996 de best verkopende artiest in Vlaanderen.

Vally vierde in 1999 zijn twintigjarige loopbaan in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis. In 2009 vierde hij zijn dertigjarige carrière met een verzamelalbum en verjaardagsconcerten in Antwerpen en Oostende.

In 2007 kwam Jo Vally in het nieuws door een misplaatste grap waarin hij zelf een bericht de wereld instuurde dat hij door de Turkse politie in de gevangenis was gegooid. Dit bleek achteraf een promotiestunt voor zijn nieuwe album.
#1 - November 15, 2018, 10:18:32 AM
 
Wishing you the best day ever followed always by better tomorrows !!

  • Join Date: Oct 2007
  • Location: Ontario, Canada
  • Country: ca
  • Thanked: 490995 times
Yamaha
Jo Vally - Mooi Is Het Leven
#2 - November 15, 2018, 10:20:37 AM
Attachments:
 
Wishing you the best day ever followed always by better tomorrows !!

Print

Members:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


There was an error while thanking
Thanking...