Create Song Styles

Marco Borsato - De meeste dromen zijn bedrog T5

Discussion started on Dutch - M

  • Join Date: Mar 2015
  • Location: Limburg
  • Country: nl
  • Thanked: 10693 times
New!
Yamaha T5
Marco Borsato - De meeste dromen zijn bedrog T5
Dromen zijn bedrog[/glow]
T5
!!!!!Install true Yem !!!!!

Dromen zijn bedrog is een single van Marco Borsato uit 1994, afkomstig van het album Marco. Hij geldt nog altijd als een van de succesvolste Nederlandstalige singles aller tijden.
Het ontstaan van Dromen zijn bedrog kwam in een periode dat Marco Borsato's succes behoorlijk was afgenomen. Begin jaren negentig had hij drie Italiaanstalige albums uitgebracht, maar van de derde, Giorno per giorno, werden er nog maar zo weinig verkocht dat het niet eens in de Album Top 100 terechtkwam. Ook zijn singles flopten behoorlijk en Marco moest zich beraden over zijn muzikale toekomst. Het was producer en componist John Ewbank die Marco ervan overtuigde dat hij het eens in het Nederlands moest proberen. Hiermee zou hij wellicht een groter publiek kunnen bereiken dan met zijn Italiaanse platen. Samen met Ewbank maakte Marco vervolgens zijn eerste Nederlandstalige album, getiteld Marco.

Dromen zijn bedrog werd de eerste single van het album. Het was een cover van het Italiaanse nummer Storie di tutti i giorni van Riccardo Fogli, die er in 1982 het befaamde San Remo Festival mee had gewonnen. Han Kooreneef en Leo Driessen waren verantwoordelijk voor de Nederlandse versie (de tekst is geen vertaling van de oorspronkelijke Italiaanstalige versie, maar is geheel nieuw). De single werd in de zomer van 1994 uitgebracht en kwam, hoewel het in eerste instantie geen succes leek te gaan worden, een paar weken later binnen in de hitlijsten. Aarzelend begon Dromen zijn bedrog vervolgens aan zijn opmars naar de nummer 1-positie, die het uiteindelijk op 24 september bereikte.

Enjoy....
#1 - April 12, 2018, 07:03:55 AM
Attachments:
« Last Edit: February 25, 2019, 10:01:44 AM by admin »
 
It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Print

Members:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.


There was an error while thanking
Thanking...